Drugsmoord in Bergen aan Zee; strafrechtadvocaat Brian de Pree staat Aram K. bij

Op 16 februari werd Bergen aan Zee opgeschrikt door schoten waarbij een 45-jarige Colombiaan werd gedood. Het slachtoffer werd meegenomen in een auto en stierf even later op straat in het centrum van Bergen. Tientallen mensen waren getuige daarvan.

Meerdere omstanders vertellen tegen NH Nieuws dat ze daarna mensen het slachtoffer een auto in hebben zien tillen. “Hij paste niet, dus ze waren zijn benen naar binnen aan het duwen. Een vrouw stond erbij te gillen”, aldus een eigenaar van een strandtent. Waarop ook die auto via de Zeeweg wegreed.

Justitie denkt dat de daders van de schietpartij wraak wilden nemen op de Colombianen vanwege een mislukte drugsdeal in Zandvoort enkele dagen eerder. Zij zouden mogelijk door de Colombianen zijn opgelicht met nepcoke, poedersuiker in plaats van cocaïne.

Eén van de verdachten in deze zaak is Aram K.. Hij wordt bijgestaan door strafrechtadvocaat Brian de Pree.

Na acht maanden in voorlopige hechtenis heeft de rechtbank Noord-Holland op 13 januari 2022 beslist dat de voorlopige hechtenis van Aram K. wordt opgeheven. Dit na het pleidooi van advocaat De Pree, waarin hij de rechtbank heeft laten inzien dat het ook heel goed mogelijk is dat Aram K. ‘gewoon’ op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. Hier is de rechtbank het mee eens en stelt dat de voorlopige hechtenis wordt opgeheven: “omdat de verdenking in dit stadium van de procedure van onvoldoende gewicht is om de voorlopige hechtenis nog langer te laten voortduren”

Aram K. mag dus de inhoudelijke behandeling van de rechtbank in vrijheid afwachten.

NH Nieuws, 14 januari 2022
NH Nieuws, 13 januari 2022
NH Nieuws, 16 februari 2021

 

2022-01-14T16:20:39+00:00