UPDATE: Aram K., de client van strafrechtadvocaat Brian de Pree, volledig vrijgesproken na een eis van 15 jaar.

Lees hier de uitspraak.

Op 16 februari werd Bergen aan Zee opgeschrikt door schoten waarbij een 45-jarige Colombiaan werd gedood. Het slachtoffer werd meegenomen in een auto en stierf even later op straat in het centrum van Bergen. Tientallen mensen waren getuige daarvan.

Meerdere omstanders vertellen tegen NH Nieuws dat ze daarna mensen het slachtoffer een auto in hebben zien tillen. “Hij paste niet, dus ze waren zijn benen naar binnen aan het duwen. Een vrouw stond erbij te gillen”, aldus een eigenaar van een strandtent. Waarop ook die auto via de Zeeweg wegreed.

Justitie denkt dat de daders van de schietpartij wraak wilden nemen op de Colombianen vanwege een mislukte drugsdeal in Zandvoort enkele dagen eerder. Zij zouden mogelijk door de Colombianen zijn opgelicht met nepcoke, poedersuiker in plaats van cocaïne.

Eén van de verdachten in deze zaak is Aram K.. Hij wordt bijgestaan door strafrechtadvocaat Brian de Pree.

Eerder al werd de voorlopige hechtenis van Aram K., door de rechtbank Noord-Holland opgeheven. Dit na het pleidooi van advocaat De Pree, waarin hij de rechtbank liet inzien dat het ook heel goed mogelijk is dat Aram K. ‘gewoon’ op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. Hier was de rechtbank het destijds mee eens, maar nu is Aram K. dus ook volledig vrijgesproken, nadat het OM een gevangenisstraf had geëist van 15 jaar.

Advocaatinmoordzaken, 26 april 2023
NRC, 26 april 2023
Crimesite, 26 april 2023
Rechtspraak.nl, 26 april 2023
NH Nieuws, 14 januari 2022
NH Nieuws, 13 januari 2022
NH Nieuws, 16 februari 2021

Terug naar Media