Poolse bende opgerold die grootschalig drugs in banden smokkelde

Tien Polen zijn door de politie aangehouden, omdat ze twee jaar lang drugs zouden hebben gesmokkeld vanuit Nederland naar andere landen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) werden de drugs in reservebanden van vrachtwagens vervoerd.

De politie was de smokkelbende al een tijdje op het spoor. Toen vorige maand bleek dat er drugssmokkel op de planning stond, heeft de douane in Duitsland een vrachtwagen gecontroleerd. Dat bleek succesvol: tweehonderd kilo hasj en veertig kilo cocaïne werden gevonden. Voor de politie en het OM was dat het moment om de verdachten aan te houden.

Na de arrestaties werden er panden doorzocht in Alphen aan den Rijn, Bergambacht, Bodegraven, Woerden en Waddinxveen. Ook daar werden honderden kilo’s softdrugs, tientallen kilo’s harddrugs, wapens en zo’n 250.000 euro gevonden en in beslag genomen.

Strafrechtadvocaat Brian de Pree staat één van de verdachten bij in deze omvangrijke drugszaak die bij de rechtbank Den Haag draait. De inhoudelijke behandeling staat gepland in maart en zal 2,5 week duren.