Gigantische invoer van cocaine

Florian van L. en zakenpartner Thomas K. zitten vast als vermeende kopstukken in de smokkel van Zuid-Amerikaanse cocaïne, verstopt in vruchten en vruchtensappen, via de Antwerpse haven. Er zitten naast de twee hoofdverdachten nog vier anderen vast in de omvangrijke zaak, met de onderzoeksnaam ‘Gadolinium”, welke onderzoek wordt geleid door het Landelijk parket van het openbaar ministerie.

Bronnen rond het onderzoek melden dat het OM de verdachten tot nu toe op de korrel heeft voor in totaal vijfduizend kilo coke. Eerder ontdekten de Belgen al partijen van drieduizend kilo en duizend kilo waarvan de ladingen gecontroleerd in ons land aankwamen.

Volgens de advocaten van Thomas K, Brian de Pree en John Peters, kan hun client op geen enkele manier in verband worden gebracht met de gevonden cocaïne. ,,Hij heeft, zoals wij dat noemen, een uitgebreide en gedetailleerde, ontlastende verklaring afgelegd. Mijn cliënt kan van minuut tot minuut verantwoorden waar hij was en wat hij deed. Zijn verklaring is glashelder: hij weet nergens van’, zegt mr. De Pree in de media.

Crimesite, 29 augustus 2016
AD, 29 augustus 2016

Terug naar Media