Vrijspraak voor wegmaken lichaam 

Strafrechtadvocaat Brian de Pree heeft in hoger beroep van de zaak tegen zijn cliënt Jan B. alsnog een vrijspraak gerealiseerd.

Waar de beruchte Jan B. bij de rechtbank in Breda nog 24 maanden gevangenisstraf kreeg voor het wegmaken van het lichaam van Freddy Janssen (plus nog 3 maanden voor vuurwapenbezit), heeft het gerechtshof in Den Bosch korte metten gemaakt met het vonnis van de rechtbank.

Op enig moment heeft het slachtoffer, Freddy Janssen zichzelf, zo bleek uit politieonderzoek, van het leven beroofd met een vuurwapen van de verdachte. Janssen had een doorschotwond van zijn gehemelte door het hoofd. B. zou naar eigen zeggen na de suïcide van Janssen zijn weggereden, omdat hij anders, gezien zijn enorme strafblad, van moord verdacht zou worden. Bovendien lagen er in zijn loodsen wapens en munitie. In plaats van de politie of hulpdiensten te verwittigen benaderde hij de personen die Janssen naar hem toe hadden gestuurd met alleen de mededeling ‘los het maar op’.  B. heeft de namen van die personen verder niet genoemd.

De mededeling ‘los het maar op’ was voor de rechtbank dus nog genoeg voor een veroordeling. Het gerechtshof dacht daar, mede gelet op het pleidooi van zijn raadsman de Pree, anders over en spreekt B. dus vrij.

Advocaatinmoordzaken, 10 september 2019
Crimesite, 10 september 2019
BN De Stem, 27 augustus 2019

Terug naar Media