Zeven zittingsdagen uitgetrokken voor grote mensenhandelzaak begin 2019

“Mogelijk is ze in Roemenië. Maar het kan ook in Duitsland zijn.” Justitie Oost-Nederland is op zoek naar een getuige in een omvangrijke gedwongen prostitutiezaak. “Overigens heeft ze ook al in Italië gezeten.”

Kortom, het Openbaar Ministerie heeft geen flauw benul waar de Roemeense Iudith is. Samen met haar man kan ze getuigen in een zaak, waarin volgens Justitie een handvol Oost-Europese dames gedwongen zijn tot prostitutie in Almelo, Zwolle en Hellendoorn. De twee worden gezocht in opdracht van advocaten van de verdachten.

De twee hoofdverdachten, Herman W. (bijgestaan door strafrechtadvocaat Brian de Pree) en de in de Roemenië geboren Iuliana R. komen uit Almelo. Herman en Iuliana hebben een tijdlang in voorarrest gezeten. Herman in de gevangenis in Almelo, Iuliana in Zwolle. Inmiddels wachten ze het eindproces af op vrije voeten.

Zeven dagen

De rechtbank in Almelo wil de omvangrijke mensenhandel-zaak begin volgend jaar gaan behandelen. Vanaf eind januari zijn er maar liefst zeven dagen voor uitgetrokken.

RTV Oost, 27 juni 2018

Terug naar Media